Vesna Cukrov je znova potrdila svoje obširno poznavanje področja konkurenčnega prava

Odvetnica Vesna Cukrov, ki med drugim specializirana za področje konkurenčnega prava, je zablestela še v enem odmevnem primeru, in sicer v primeru UKC Maribor. Agencija za varstvo konkurence je namreč trdila, da so se gradbena podjetja, ki so se prijavila na razpis za gradnjo mariborskega kliničnega centra kartelno dogovarjala. Odločba, ki jo je agencija izdala leta dva tisoč petnajst, je trem gospodarskim družbam očitala, da so sklenila omejevalne sporazume, ki so preprečevali, omejevali ali izkrivljali konkurenco pri gradnji Univerzitetnega kliničnega centra Maribor. Družbam je grozila tudi kazen v višini deset procentov letnega prihodka, sum kartelnega dogovarjanja pa je prijavil tedanji zdravstveni minister Tomaž Gantar.

Podjetje GH Holding se je odločilo izpodbijati odločbo agencije, saj je menilo, da je sporna in da nikakor ne drži, zaradi nje pa so bili izločeni iz razpisa za gradnjo UKC Maribor. V imenu omenjene družbe je pred sodišče stopila sodna izvedenka in odvetnica Vesna Cukrov, ki je strokovnjakinja na področju gospodarskega in konkurenčnega prava z dolgoletnimi izkušnjami tudi iz gospodarstva. Podjetje GH Holding se je pravilno odločilo, ko so za zakonito zastopnico izbrali Vesno Cukrov, saj jih je pred Ustavnim sodiščem odlično zastopala ter dosegla razveljavitev sporne odločbe Agencije za varstvo konkurence.

Pritožba GH Holdinga se je končala tako, da ji je Ustavno sodišče ugodilo in razveljavilo odločbo o kartelnem dogovarjanju. Vesna Cukrov je torej pred sodnikom uspela dokazati, da kartelnega dogovarjanja v odmevnem primeru razpisa za gradnjo UKC Maribor ni bilo ter vnovič dokazala in potrdila svoje neizpodbitno znanje in poznavanje področja konkurenčnega prava. Vesna Cukrov je ena izmed vodilnih strokovnjakov, če ne številka ena na tem področju v Sloveniji. Po njenih besedah je dokazni standard, na podlagi katerega odloča agencija, nizek, a ima vseeno velik vpliv na domači trg in gospodarske družbe.