Navajena sem od očeta, da je pripravil vedno okusen žar, bila pa sem že kar malo jezna na svojega dragega, ker tega ni znal spoštovati. Vedno je pripomnil kaj takšnega, ki ni bilo primerno. Tako sem se odločila, da mu vrnem, da bo končno začel ceniti, če mu nekdo pripravi dober in okusen žar, ker očitno se ne zaveda, kako težko je to.

Tako sem očetu, ko je poklical, da bo pekel rekla, če lahko danes peče moj dragi. Moj oče je pripravil vse potrebno:

  • Žar
  • Meso,
  • Olje,
  • Žerjavico,
  • Posode,
  • Pribor za obračanje.

Tako je moral meso samo speči. Nisem hotela biti nesramna, da bi mu povedala, da sem to naredila zanalašč, ampak je izgledalo tako, da pač enkrat pripravi žar on, kar tako. Pa se je lotil, žal mi je bilo samo, da si ni mogel tudi zakuriti sam in pripraviti pravo žerjavico, da bi vedel, da tudi to ni tako enostavno. Ko je začel zlagati meso na žar, so ga najprej začele peči oči, nato se je parkrat opekel in prav videla sem, kako mu je težko.

Takrat sem si mislila: Pa le ni tako enostavno, kot si misliš?

Pekel nam je perutničke in čevapčiče. Nihče mu ni pametoval, kot bi rekel on, če bi kdo prišel k njemu, in mu skušal pomagati, tako nam je na mizo dostavil meso. Takoj sem videla, da je premalo pečemo in da ne bi bila nesramna, sem njemu dala prvo perutničko, da bo sam videl, da je v sredini še surova.

Hitro je to videl in vso meso odnesel nazaj na žar, da ga bo še bolj popekel. Saj veste, kako je to na koncu izgledalo. Ni bilo prav nič dobro niti sočno. Pa je moral priznati, da peka ni tako enostavna, kot je vedno govoril. Naj mu bo to šola, da preden ne poskusi stvari, da naj jih ne ima za tako preproste in enostavne.