Klicni center je splošen izraz za storitev posrednega telefonskega komuniciranja. Ta se praviloma opravlja oziroma izvaja v zaprtem prostoru. Komunikacijo pa vodijo človeški viri v organizaciji oziroma v podjetju. Vse omenjeno velja tudi za sodobni klicni center, ki pa je kljub temu nekoliko bolj napreden kot klicni centri, ki so se pričeli pojavljati na koncu osemdesetih in na začetku devetdesetih let prejšnjega stoletja.

Na tem področju dela je še posebej pomembno primarno poskrbeti za prijetno čakanje v navidezni vrsti. To lahko sodobni klicni center prav tako naredi s prijetno glasbo v kontekstu avtomatskega odzivnika. Enako učinkovite so lahko nevsiljive ter zanimive informacije o podjetju ali pa storitvi, zaradi katere je pravzaprav stranka sploh poklicala.

Klicni center se ves čas posodablja

Tudi klicni center se ves čas posodablja, ker želimo biti še učinkovitejši in se torej na nek način celostno prilagoditi uporabnikom. Dejstvo je, da ima sodobni klicni center še več prednosti od klicnega centra na sploh.

V prvi vrsti je logično, da je sodobni klicni center opremljen s precej bolj sodobno tehnologijo. Nova tehnologija pa seveda pomaga pri dobri izkušnji uporabnika oziroma stranke. Ključna prednost sodobno zasnovanega klicnega centra je zagotovo tudi to, da je potrebnih vse manj zaposlenih. Več dela namreč lahko opravijo roboti, ker zadeve postajajo avtomatizirane.

Slabe plati sodobnega klicnega centra

Čeprav se sodobni klicni center ponaša z nešteto prednostmi tako za podjetje kot za njihove stranke, pa je ob tem seveda potrebno izpostaviti tudi slabe oziroma negativne plati. Nekateri odgovori so namreč avtomatizirani, kar za ljudi seveda ni ravno najbolje. S tem se namreč lahko izgublja pristni stik.

A ne glede na to, ali se podjetje vključi v sodobni klicni center ali pa v klasičnega, so prednosti precej bolj v ospredju. Stranke so večinoma v obeh primerih dovolj zadovoljne.