Vse več ljudi potrebuje svoj mir, kako ga najde je odvisno od posameznika, kaj mu odgovarja, meni je meditacija prinesla moj mir in spalnice so še kako primerne za meditacijo. Dolgo sem iskala tisti svoj mir, kajti meditacija zahteva sproščenost, mit, tišino, da lahko dosežemo tisti svoj mir in pri nas je to težko najti, kajti čez celotni dan je preveč ljudi, da bi se ta mir našel. 

Ker sama nisem jutranji človek, sem morala ta čas meditacije najti čez dan in ugotovila, da so spalnice najbolj primeren prostor, kjer bom imela največ mira in tišine. Ko sem malo opazovala dogajanje v hiši in kdaj bi imela največ mira, sem spoznala, da bi to bilo v popoldanskem času, ko si vsak vzame malo časa zase. Mož prebere par vrstic v knjigi, otroci si prižgejo televizijo in gledajo risanke, jaz pa takrat lahko grem meditirat in spalnice ne zapustim tako dolgo, dokler mi meditacija ne uspe.

Žal čiste tišine ne morem imeti in tako sem se tudi navadila, da me kakšen ropot in glas po hiši ne zmoti. Nekaj časa sem potrebovala, vsaka meditacija več, pa je bilo boljše. Danes meditiram vsak dan po pol ure, več ne utegnem, vendar je dovolj za moje počutje. Počutim se veliko boljše, spalnice pa ne dam v tistem času, ko imam meditacijo.

Tudi moj mož že ve, da ne pustim več spalnice nikoli razmetane, ker jo potrebujem za meditacijo, da se v njej dobro počutim. Nekateri mislijo, da je vseeno, kakšen je prostor, jaz pa vam polagam na srce, če so spalnice vaš prostor meditacije, da imate pospravljeno, ker se boste počutili veliko boljše. 

Kje boste vi našli svoj prostor za meditacijo, je predvsem odvisno, kjer boste našli tisti mir, res so spalnice najpogosteje tisti edini miren prostor v hiši, kjer se lahko sprostite in umirite svoje telo.