Bioresonanca je metoda naravnega zdravljenja, ki za svoje delovanje izkorišča zakone biofizike. Za njeno delovanje je potreben računalnik, ki sprejme nihanja preko elektrod, ki so nameščene na različnih delih telesa ter jih pretvori v bolj zdrave in harmonične frekvence nihanja in jih ponovno pošlje v telo. Pri katerih boleznih in zdravstvenih težavah pa je bioresonanca najbolj uspešna? Veliko zdravstveno področje, na katerem se je ta metoda izkazala kot neprecenljiva alternativna metoda zdravljenja je področje alergij.

Bioresonanca je pomagala že mnogim posameznikom, ki so jih pestile različne vrste alergij; od alergijskega vnetja oči in nosne sluznice ter alergijske astme. Zelo uspešna pa je bila tudi pri odpravljanju različnih preobčutljivostnih stanj in bolezni kože, kot sta kontaktni dermatitis in kronična urtikarija. Pred kratkim sem se pogovarjala z izvajalko bioresonance, ki mi je zaupala, da v njeno ordinacijo prihaja vedno več ljudi, ki imajo težave na dihalih in koži, ki so povezane z alergijami. Povprašala sem jo o tem, katere alergije so najpogostejše. Dejala je, da v zadnjem času opažajo zelo velik porast alergij na cvetni prah ter pelode različnih trav, pa tudi na alergene živalske dlake. Pogoste so tudi alergije na gluten in laktozo.

V porastu so tudi preobčutljivostne reakcije na pršico in plesni. Vprašala sem jo tudi, kaj meni o možnih vzrokih za tako stanje na področju alergij. Odgovorila mi je, da verjetno vseh vzrokov ne poznamo. Izpostavila pa je, da je eden izmed glavnih vzrokov onesnaženost zraka s trdimi delci, ki nastajajo v prometu in s kurjenjem na trda goriva. V prehrani pa je izpostavila predvsem industrijsko pripravljeno in procesirano hrano, ki vsebuje velikansko količino različnih dodatkov, kot so različna barvila, emulgatorji, arome, konzervansi in stabilizatorji okusa. Poudarila je tudi, da je zelo velik problem tudi industrijsko pripravljen kruh, ki ga uživa večina ljudi.