Pa saj to ni mogoče! Točno to pomislim, ko se na dvorišče pred hišo pripelje mož z novim avtomobilom. In ne, ne gre za navaden avtomobil. Tokrat se je odločil za nakup električnega avtomobila. Sedaj ti manjka samo še elektro polnilnica, mu zavpijem čez okno. Ta bo poskrbela, da bo njegov novi avtomobil vozil kilometre in kilometre daleč brez ustavljanja na bencinskih črpalkah.

Pravijo, da je nakup električnega avtomobila investicija v prihodnost. Gre za tako rečeno alternativo klasičnim avtomobilom. Vožnja z električnim avtomobilom je okolju bolj prijazna in popolnoma varna, zato priznam, da sem nad moževim nakupom navdušena. Vendar pa poleg avtomobila spada še elektro polnilnica, ki pa bo svoj prostor na našem dvorišču dobila v kratkem. Kakšna mora biti elektro polnilnica za tvoj novi avtomobil, rečem možu. Na vprašanje se mi zgolj nasmeje in skomigne z rameni. Mislim, da mi je s tem skušal povedati, da je elektro polnilnica že izbrana in da so moje skrbi odveč.

In res je bilo tako. Čez nekaj tednov se je na dvorišču, kar na lepem pojavila nova elektro polnilnica za polnjenje avtomobila. Mož je bil nad njo navdušen in je komaj čakal, da jo preizkusi. Izrazi na njegovem obrazu so bili neopisljivi. Kot bi gledal otroka, ki komaj čaka, da preizkusi svojo novo igračo. Lepo je videti, da ga take stvari tako osrečijo. Za ceno ga vse do danes rajši nisem vprašala, saj bi verjetno njegov odgovor hitro spremenil moje razpoloženje. 

Nakup novega električnega avtomobila in elektro polnilnice ni bila slaba ideja, saj je zelo priročno, da svoj avto za vožnjo napolniš, kar na svojem domačem dvorišču. Tako se izogneš dolgim vrstam na bencinskih črpalkah. Priznam, nova elektro polnilnica in električni avtomobil sta prepričala tudi mene, zato mislim, da bodo sosedje prav kmalu na našem dvorišču opazili dva električna avtomobila. Moževega in mojega.