Hidrokolagen je izdelan iz kolagenskih peptidov najvišjega razreda kakovosti. Peptidi so obdelani na takšen način, da se v želodcu dodatno ne razgrajajo. Posledično povsem nedotaknjeno prehajajo v krvni obtok ter se prilagojeno vežejo v ciljna tkiva. To zagotavlja kar 98 % absorpcijo, in to že po eni sami uri po zaužitju.

Sicer pa je kolagen najpogostejša beljakovina v našem telesu. Predstavlja namreč kar 30 % vseh beljakovin. Je osnovna komponenta kosti, kože, vezi, kit, hrustanca. Prav tako je izjemno pomemben faktor metabolizma ter varnosti sklepov. Prisoten je tudi v notranjih organih, mišicah, žilah in roženici.

Obogatenost hidrokolagena z optimalnim razmerjem koncentratov ključnih aminokislin

Za hidrokolagen je značilno, da je obogaten z najboljšim možnim razmerjem koncentratov ključnih aminokislin, ki veljajo za gradnike kolagena. Ključni gradniki kolagena so lizin, glicin, hidroksilizin ter hidroksiprolin. Omenjeni gradniki predstavljajo torej večinski delež vsebnosti aminokislin v hidrokolagenu. Njihova koncentracija je do kar dvajsetkrat višja v primerjavi z drugimi proteini.

Ker hidroksiprolin ter hidroksilizin nista prisotna v prehrani, je njuna vsebnost v hidrokolagenu še toliko pomembnejša. V hidrokolagenu kolagenski peptidi stimulirajo fibroblaste, in sicer za tvorjenje novega kolagena, hialuronske kisline ter elastina.

Zakaj je hidrokolagen tudi za vas prvovrstna izbira

Kakovosten hidrokolagen je nastal kot rezultat dolgoletih znanj ter izkušenj strokovnjakov – dermatologov, nutricionistov. Je 100 % naravni izdelek. Ne vsebuje sladkorja, umetnih sladil, konzervansov, emulgatorjev ali katerih koli drugih umetnih dodatkov. Prav tako ne vključuje glutena, težkih kovin, laktoze, toksinov in GSO. Dobrodošel je tudi za vegetarijance.

Klinično je dokazano, da hidrokolagen izboljšuje hidriranost kože, gladkost ter prožnost kože, gostoto ter čvrstost las, prav tako na zelo učinkovit način preprečuje nastajanje globokih gub. Če s kozmetiko lahko na povsem uspešen način vplivamo na samo ravnovesje telesa od zunaj, dodatek hidrokolagena k vaši prehrani pomeni neposreden vpliv od znotraj. Svetujemo vam, da vsaj 3 mesece redno vsak dan jemljete hidrokolagen.