Ker smo v dnevni sobi imeli na oknih žaluzije, sama niti pomislila nisem, da bi imela lamelne zavese, na kar je moj mož rekel, da tako ne gre, da zavese morajo biti. Ni me razumel, kako sem hotela biti brez zaves, meni pa je bilo tako lepo. Njemu je dnevna bila pusta, meni pa je bila lepa, prostorna, ker sem bila prepričana, da če bova dala lamelne zavese, da prostor ne bo več tako lep in prostoren.

Po navadi vedno jaz zmagam, ko se nekaj odločujeva, tokrat pa ni popustil. Naslednji dan mi je prinesel katalog, kjer so bili vzorci za lamelne zavese in mi rekel, da vse kar moram narediti je to, da izberem vzorec, kajti za vse drugo bo poskrbel on. Nisem imela energije, da bi se prerekala z njim, sprijaznila sem se, da bomo v dnevni sobi lamelne zavese, na koncu pa sva jih dala tudi v spalnici.

Ko so prišli montirat lamelne zavese, sem šele ugotovila, kako lepo to pride. Nisem mogla verjeti, kako lepa svetloba pride skoznje in ko stopiš zvečer ven, vidiš, da se v notranjost prostorov ne vidi prav nič, ker so lamelne zavese tako dobre.

Videla sem že jaz lamelne zavese v drugih hišah in mi niso bile lepe, sedaj vidim razliko, ker so naše res dobre in kvalitetne. Kako bi človek to vedel, da so takšne razlike v sami debelini. Če bi sama kupovala, bi kupila sigurno najcenejše in te bi bile skoraj prozorne. 

Sedaj pa najin dom krasijo močne lamelne zavese, ki imajo nežne vzorce. V dnevni sobi so eni vzorci in v spalnici drugačni. Lahko pa jih zamenjam. Samo čiščenje pa je tudi enostavno, za zdaj sem šla samo s parnim čistilcem in so se lepo očistile. Vem pa, da jih lahko nesem tudi v čistilnico, če bodo postale res grde.