Toliko reklam, ki jih vidim danes o kozmetiki, se vedno bolj zavedam, kako je naravna kozmetika boljša za naše zdravje. Priznam, da včasih na naravno kozmetiko nisem niti pomislila, pritegnila me je čisto druga kozmetika, tista, ki je bila videti lepa, ki je dišala in ki je bila trenutno popularna. 

Potem pa sem začela razmišljati drugače, ko sem se začela spraševati, kaj dajem jaz na svoj obraz? Od takrat naprej pa je moja edina kozmetika, naravna kozmetika, ki jo kupujem direktno od proizvajalca. Priznam, da si še vedno privoščim kakšno šminko ali špiralo za trepalnice, ki ni naravno in da je moja naravna kozmetika vključuje izrecno le izdelke za nego obraza in kože. 

Ko je prvič prispela naravna kozmetika in sem jo uporabila, sem bila navdušena nad prijetnim vonjem. Sam nanos teh krem je res čisto nekaj drugačnega, kot pa tiste industrijske kreme, ki so danes zame pozabljene, ker je naravna kozmetika res nekaj najboljšega kar lahko damo svoji koži.

Tudi moji otroci imajo naravne kreme, šampone in kopeli in prav dobro se počutim, ko sem jim to omogočila, da ne kupujem teh poceni umetnih izdelkov. Že prej, ko sem imela te izdelke v kopalnici, jih nisem veliko uporabljala, vedno sem imela nek zadržek okoli teh izdelkov, sedaj ko pa je v naši kopalnici samo naravna kozmetika, pa je užitek natočiti vodo v banjo in narediti otrokom kopel iz naravnih kopeli, ki imajo božanski vonj po naravi in rastlinah.

Ne predstavljam si, da v moji kopalnici ne bila več naravna kozmetika in da bi spet posegla po umetnih šamponih, kopelih, kremah, ki imajo polno umetnih barvil in dodatkov. Ne vem, če bi jih sploh še lahko uporabljala, ko se enkrat navadiš, da je naravna kozmetika v tvojem domu, potem uporabljaš le še samo to.