Verjetno ste se že sprehajali po kakšni tehnični trgovini kot je Merkur oziroma Mercator tehnika ter opazili plise zavese, ki si jih lahko namestite sami. Zagotovo ste pomislili, kako zanimivo bi bilo če bi določeno okno zakrili pred očmi javnosti.

In da seveda. Plise zavese so prava rešitev za vsako vašo odprtino v vašem stanovanjskem objektu. Ne glede na to ali živite v bloku, hiši ali pa preprosto trenutno kampirate v kamperju oziroma kamp prikolici. Plise zavese so primerne za vse te lokacije.

Plise zavese lahko namestite že takrat, ko je hiša zgrajena, pri gradnji pa niste uporabili nobenega elementa senčenja, kot je tenda ali pa morda rolete. Skratka namen plise zavese je isti kot v slednjih primerih, torej osnovni namen plise zaves je zaščititi notranjost hiše pred radovednimi pogledi mimoidočih in pa v hiši s plise zaveso lahko ustvariti bolj prijetno senčeno bivalno okolje.

Kot sem omenil na začetku, lahko plise zaveso dobite v vseh oblikah in barvah, žal pa so vse plise zavese narejene po istem sistemu zapiranja in odpiranja v harmoniko.  In če resnično lahko plise zaveso kupite v lokalni trgovini s tehničnim blagom namestitev ni nujno tako preprosta.

Če želite namestiti plise zaveso na kvadratno oziroma pravokotno okno in ste slučajno v trgovini našli plise zaveso idealnih mer, potem bo namestitev več kot preprosta, če pa so vaše zahteve bolj komplicirane, torej da potrebujete plise zaveso, ki jo je potrebno prilagoditi na določeno višino oziroma širino, potem pa je zagotovo boljše, da plise zaveso kupite pri podjetju, ki se ukvarja z prodajo in montažo plise zaves.

Takšno podjetje, ki se ukvarja z prodajo in montažo plise zaves pa je dobro tudi kontaktirati takrat, ko želite plise zaveso montirati na odprtino nestandardnih dimenzij in oblik. Take odprite v vašem stanovanju so trikotna oziroma okrogla okna. Plise zavese so lahko idealna rešitev za vaš dom, zato vam priporočamo, da preverite ponudbo pri vašem lokalnem trgovcu.