Letos me je sestrična presenetila in mi prinesla sveže nabran pegasti badelj, ki ga je nabrala njena znanka. Prinesla mi ga res veliko tako, da ga bom najbrž imela za cel mesec, preden bom naprej uporabljala kupljena semena pegastega badlja. Ker nisem bila najbolje prepričana, če znam kako vse skupaj uporabljati, sem jo prosila, da mi vse čim bolj natančno razloži, da ne bom česa zafrknila. Pri kupljenih semenih je pegasti badelj res preprost za uporabo. Pri sveže nabranem je pa vseeno malce več dela. Ali pa se samo meni to tako dozdeva.

Najbolj me zanima, ali bo res kakšna razlika pri uporabi. Do sedaj vem, kakšen učinek ima kupljeni pegasti badelj, nimam pa nobenih izkušenj, kako je pri svežem nabranem. Pri nekaterih stvareh se je že izkazalo, da je bilo tisto kar je bilo sveže nabrano boljša kakor kupljeno. Ko pa sem točno za pegasti badelj spraševala ljudi, ki to jemljejo, mi pa niso znali najbolje podati mnenja. Je pa res, da tudi sama ne vem, kako točno bi lahko občutila razliko, če jemljem izdelek, ki čisti in zdravi jetra. Nimam sicer nobene okvare, kakor pravi zdravnik, morda imam sem ter tja malce zamaščene, to je pa vse. Tako, da v resnici delam le čiščenje jeter na vsake toliko časa. Tega pa ne čutim ravno takoj, ampak po nekem času, ko vidim, da imam več energije. Poizkusila bom, potem bom pa sproti videla, če občuti kaj ali ne. Niti ne vem na kaj na, se osredotočim, da bi bila vsaj malo pozorna. Kar je po eni strani tudi dobro. Bom vsaj bolj vedela, da je to razlog, če bo kakšna sprememba.

Torej pripomoček za vzdrževanje jeter imam pripravljen in lahko začnem spet čiščenje. Zaloga, ki jo imam za pegasti badelj, je pa tudi tako velika, da mi zelo dolgo ne bo treba v nakup.