Po navadi organizacija poroke poteka, kar nekaj mesecev, če pa si želite poroko speljati v dveh mesecih, bo potrebno kar nekaj živcev, organiziranost, strpnost, vsekakor pa bo potrebno sprejemati hitre odločitve in želje obeh se bodo morale hitro ujemati, kajti v nasprotnem primeru ne boste mogli vsega speljati.

Tako boste imeli kar na kupu vse stvari. Prvo kar boste morali na hitro odločiti, je datum poroke, kraj poroke in gostišče. Ko boste to uredili vam bo lažje vendar počitka v dveh mesecih ne boste imeli.

Če mislite imeti na poroki veliko število ljudi, potem dajte kar hitro odposlati vabila, da si bodo gostje lahko vzeli prosti dan.

Sama organizacija poroke pa bo potem po hitrem postopku šla v smeri, da izberete glasbeno skupino, poročnega fotografa, poročno obleko, poročni šopek in cvetličarja, poročni prstan, snemanje, torto, jedilnik in sedežni red, dekliščina ali fantovščina, dopust, poročno potovanje, make up, frizura.

Tako se bo vrstilo kar nekaj klicev in obiskov, da bo organizacija poroke pravilno speljana. Ni enostavno speljati poroko v dveh mesecih, če želite klasično poroko z povprečno okoli 40 gostov, kar nekaj živcev boste izgubili, tudi če vam bo pomagal organizator poroke, saj vas bo on neprestano klical in vas pošiljal na različna mesta.

Če boste resnično organizirani in povezani  partnerjem, vam bo organizacija poroke do datuma poroke uspela, ne poslušajte drugih, ki vam bodo rekli, da potrebujete več časa, res je, da je po navadi celotna organizacija poroke poteka par mesecev, vendar se tudi v dveh mesecih, da speljati čisto normalno poroko, kot bi jo imeli čez pol leta, le razumevanje, potrpežljivost, kompromisi so potrebni.

Jaz bi raje stisnila moči in da bi organizacija poroke potekala 2 meseca, kot pa da bi se to vleklo v 6 mesecev, stalne organizacije in odločitve.